<h2>De beste iMac aanbieding</h2>

<strong>iMac aanbieding</strong>

De iMac van Apple is een compacte all-in-one computer voor zowel privé als zakelijk gebruik. De iMac is geïntroduceerd in 1998 en heeft door de jaren heen enkele “gedaanteverwisselingen” gehad. De huidige generatie iMac’s zijn voorzien van een i5- of i7- core processor. Tevens is bij de huidige modellen de zogenaamde fusion drive verkrijgbaar in ieder model iMac.

<strong>Grafisch</strong>

De iMac 21,5-inch in de standaardconfiguratie krijgt een Intil Iris 640 mee. Deze videokaart is geschikt voor normaal huis, tuin en keuken gebruik. Wil je echter meer met je iMac doen kom je al snel uit op het vervolgmodel met een 4K display en de Radeon Pro 555 met 2GB werkgeheugen. De 27-inch varianten van de iMac krijgen respectievelijk een Radeon Pro 570 4GB, Radeon Pro 575 4GB of een Radeon Pro 580 met 8GB geheugen mee. De 27-inch modellen hebben een 5K scherm met een resolutie van maar liefst 5120 x 2880.

<strong>Processor</strong>

De huidige generatie iMac is voorzien van de zevende generatie Intel Core i5 en i7. De 21,5- inch iMac met de standaard configuratie heeft een 2,3-GHz dual-core i5 processor met een turbo boost tot 3,6 GHz. De standaard 27- inch iMac heeft een 3,4 GHz Intel Core quad-core i5 processor met een turbo boost tot 3,8 GHz.

<strong>Intern geheugen</strong>

De standaard 21,5- inch iMac heeft 8 GB 2133-MHz DDR4 geheugen wat tot 16 GB kan worden uitgebreid. Alle modellen iMac zijn respectievelijk uit te breiden tot 16, 32 of 64 GB.

<strong>Fusion Drive</strong>

De Fusion Drive is de harde schijf die Apple gebruikt in de iMac. De Fusion Drive is een zogenaamde ‘hybride’ schijf. Hij combineert het gemak van een reguliere grote harde schijf met flash geheugen. De iMac ziet het als 1 harde schijf. De iMac zet zelf bestanden die vaak gebruikt worden op het flash geheugen zodat deze snel opgeroepen kunnen worden. De overige data zet de iMac in het normale harde schijf geheugen.