De beste MacBook Pro aanbieding

MacBook Pro aanbieding. Op het Hello again-evenement op 27 oktober 2016 werd de vierde generatie MacBook Pro’s onthuld. In deze generatie is de bovenste rij van het toetsenbord, de functietoetsen, vervangen door de zogenaamde Touch Bar. Dit is een oledaanraakscherm waarop knoppen zich aanpassen aan het programma wat op dat moment openstaat. De aan-/uit-knop heeft nu ook een Touch ID-sensor, waardoor het mogelijk is om vingerafdrukken te scannen. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een gebruiker in te laten loggen op de MacBook Pro, zonder dat deze een wachtwoord in hoeft te vullen. Daarnaast is de MacBook Pro dunner geworden, en zijn alle poorten vervangen door vier Thunderbolt 3-poorten en een 3,5 mm audiojack-poort. Dit betekent dat er dus geen SD-kaartsleuf, HDMI– en Magsafepoort meer ingebouwd zit.

De MacBook Pro komt nog steeds in zowel 13- als 15-inch. In het 13-inchmodel is er ook een optie zonder Touch Bar, maar met functietoetsen beschikbaar. Dit is bedoeld als vervanger van de MacBook Air, waarbij de 11-inchversie op dit evenement opgeheven werd. Bij de 15-inch bestaat er geen optie om standaard functietoetsen te nemen.

De MacBook Pro in 2017/2018

Op het WWDC event in 2017 zijn de nieuwe upgrades van de MacBooks bekend gemaakt. Alle huidige MacBooks krijgen verschillende upgrades zoals snellere SSD’s, snellere videokaarten en verbeterde Kaby Lake processoren. Naar verwachting ligt de volgende generatie MacBooks begin 2018 in de winkels.

De 15,4″-versie van de MacBook Pro is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De accuduur is langer, het scherm is verbeterd en de hardware is wat sneller geworden. Het toetsenbord heeft helaas heel weinig travel, de usb-c-aansluitingen zijn met vier stuks talrijk, maar vereisen op dit moment nog verloopkabels. De prijs is hoog, vooral als je een aangepaste configuratie bestelt. Voor dat geld krijg je wel een Touch Bar, die handig is, maar in tegenstelling tot de vingerafdruklezer niet overtuigend.

Tweakers.net

Tweakers

New MacBook Pro 2016 with Touch Bar review: Fast, fun, fully featured but flawed. Our review of the new MacBook Pro 2016 weighs up Apple’s new super-high-end laptop in terms of design, build quality, features, tech specs and value for money – and focuses in particular on the new Touch Bar feature and its many possibilities. All in all, this is a fast and beautiful laptop but one with some flaws to consider. And ouch, that price tag is steep.

 

Macworld.co.uk

MacWorld